Fromirex®, geen half werk

Wat?

Advertentie- en DM campagne, patiëntenbrochures, doseringskaartjes en een detail aid voor de buitendienst.

Merk

Fromirex® (orale triptaan met langste halfwaardetijd binnen de klasse van triptanen) Fromirex® (frovatriptan; orale triptaan met langste halfwaardetijd binnen de klasse van triptanen)

Client

Menarini Pharma BV

Indicatie

Migraine

Doelgroep

Huisartsen en neurologen

Doel

Menarini Pharma BV verzocht Ariez om het marketing plan met de marketing strategie voor de introductie van Fromirex® in Nederland te bedenken. Vervolgens werd Ariez gevraagd de activiteiten ook uit te voeren. Het doel was om de derde positie in te nemen in de overvolle triptanen markt door optimaal gebruik te maken van de farmacologische eigenschappen van het product.

Oplossing

De voornaamste USP van Fromirex® is de lange halfwaardetijd van circa 48 uur wat maakt dat het middel veel langer werkzaam is bij migraine dan andere triptanen die doorgaans veel korter werken (vele slechts 4-8 uur). Fromirex® is daarom gedurende een hele migraine aanval effectief in tegenstelling tot andere triptanen. Ook is geen tweede inname nodig als de aanval langer duurt dan 24 uur wat vaak voorkomt.

Ariez ontwikkelde een advertentie en DM campagne waarin deze unieke eigenschap centraal stond met als titel: `Een migraine aanval duurt vaak wel tot 24 uur. Waarom schrijft u dan iets voor dat korter werkt? De pay-off luidde vervolgens: Fromirex®, geen half werk. In lijn daarmee werd een opvallende DM campagne ontwikkeld, een detail aid voor gebruik door de buitendienst, doseringskaartjes en heldere patiëntenbrochures. Een marktonderzoek verricht door Ariez in het kader van de strategiebepaling en positionering van Fromirex®, stond aan de basis van deze insteek. Dit onderzoek wees namelijk uit dat patiënten tweemaal of nog vaker een kortwerkende triptaan (lees: de beide marktleiders) innamen voor het bestrijden van de symptomen van een aanval.

Resultaat

Fromirex® werd succesvol geïntroduceerd in de Nederlandse migraine markt en steeg met een marktaandeel behorend bij de zevende plaats naar de positie van derde triptaan in de markt. Later werd ook de specifieke indicatie menstruele migraine toegevoegd.