Ariez

Arlo Werkhoven

Sales Assistant

Na mijn opleiding HEAO-Commerciële Economie ben ik vooral werkzaam geweest in de financiële sector. Eerst heb ik een aantal jaren gewerkt als erkend hypotheekadviseur; een complex vak waarbij gelukkig bij mijn bank het belang van de klant nog altijd de hoogste prioriteit tijd had. Mijn kracht ligt naast het zien van commerciële kansen en het aanvoelen van de klant echter vooral in analyseren en vernieuwen. Ik ben altijd nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat niet mainstream is.  Hier heb ik dan ook veel baat bij gehad in mijn functies als business analist. Ik vind het leuk om complexe problemen te doorgronden (je afvragen: Waarom doen we iets op een bepaalde manier en kunnen we dat niet beter organiseren?) en met echte oplossingen te komen, zodat mensen beter en prettiger kunnen (samen)werken. En dat alles zonder opsmuk (laten we het vooral simpel houden). Ook in mijn vrije tijd komt dit goed naar voren.

Specialiteiten

Mijn grootste hobby is reizen. Ik vind het daarbij leuk om vooral van de gebaande paden af te gaan (als je maar in 1 stuk terug komt). Vaak merk je dan ook hoe erg de media ons beeld proberen te kleuren en te beïnvloeden dat we hebben van bepaalde landen of delen van de wereld. Schurkenstaten blijken goedgezinde bevolkingen te kennen die niets liever willen dan bij het Westen te horen; sympathieke landen blijken achter de schermen er discutabele praktijken op na te houden. Je moet natuurlijk niet naïef zijn. Daarnaast lees ik veel, ga ik met grote regelmaat naar de sportschool en trek ik erop uit om steden of vrienden te bezoeken.

Mediasmaak

Doordeweeks lees ik elke ochtend 1 krant en in het weekend 2 (Het Parool en De Telegraaf). ’s-Avonds kijk ik vier verschillende journaals (RTL4, NOS, BBC World News en Al Jazeera). Zo krijg je informatie uit verschillende invalshoeken en krijg je een redelijk goed beeld van wat er gebeurt . Ook onderbelichte streken en onderwerpen komen zo voor het voetlicht. Voor de rest kijk ik graag naar geschiedenis-, reis- en economie-programma’s.