Ariez

Eline Feenstra

Medical Project Manager

Tijdens mijn bachelor Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden was ik al snel gefascineerd door het mooiste orgaan van ons lichaam: het brein. Wat gebeurt er precies in onze hersenen tijdens de ontwikkeling en waardoor komen bepaalde psychiatrische stoornissen tot uiting? Om deze vragen te kunnen beantwoorden heb ik mij een aantal jaren in de onderzoekswereld gestort tijdens de master Neuroscience & Cognition in Utrecht. Hoewel ik het onderzoek altijd erg leuk heb gevonden, was het met name ‘het opdoen van kennis’ wat mij aansprak. En dan het liefst zo breed mogelijk. Om deze reden besloot ik het roer om te gooien en richting de schrijfwereld te gaan. Na mijn master ben ik de cursus wetenschapsjournalistiek gestart waar ik met veel plezier mijn journalistieke vaardigheden bijgespijkerd heb. Vervolgens ben ik in maart 2019 begonnen als Jr. Medical Project Manager bij Ariez. Ariez is voor mij de perfecte plek om mijn interesses te kunnen combineren:  mijn liefde voor schrijven, het managen van projecten en het op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de medische wetenschap.

Specialiteiten

Een van mijn specialiteiten is mijn passie voor muziek. Tijdens de weekenden ben ik regelmatig op de bühne te vinden met mijn coverbandje Stitches. Door heel Nederland gaan wij bedrijfsfeesten, gala’s, bruiloften en studentenfeesten af om daar de voetjes van de vloer te krijgen. Verder heb ik aan mijn oude bijbaantje als Barista de nodige koffie skills overgehouden. Olifant of beer als cappuccino? U roept maar!

Mediasmaak

Het allerliefst lees ik populair wetenschappelijke boeken. Verder lees ik de Volkskrant met enige regelmaat en speur ik het internet af voor interessante nieuwtjes. Medische sites en social media staan bomvol nieuwe ontwikkelingen. Loop ik ergens tegenaan waarvan ik denk: dit moet de wereld in? Dan schrijf ik hierover op mijn wetenschapsblog.