Jeroen Beekwilder

Medical writer

Na mijn studie biologie in Utrecht ben ik in het LUMC in Leiden promotieonderzoek gaan doen naar de interactie van lokale anesthetica en ionenkanalen. Daarna heb ik mij verder in het  onderzoek bekwaamd in de vorm van een aantal postdocstudies aan de UvA in Amsterdam en de Universiteit Twente in Enschede en als wetenschappelijk medewerker van de stichting TWIN, waarbij ik mij bezig hield met neuromodulatie. Tijdens al dat onderzoek heb ik hele diverse ervaringen opgedaan en mij begeven in diverse vakgebieden.

Specialiteiten

Als medical communications manager bij Ariez doe ik verslag van nationale en internationale congressen, schrijf ik teksten voor wetenschappelijke publicaties van Ariez en verzorg ik interviews met specialisten op hun vakgebied. Ik kan mij snel verdiepen in een onderwerp en vind het dus fijn dat ik me bij de uitgeverij met veel verschillende onderwerpen kan bezighouden.

Meer smaak

Ik houd van puzzels en spellen in de breedste zin van het woord en ik ben met de loop van de jaren taal steeds leuker gaan vinden. En waar woorden tekort schieten vul ik mijn tijd met yoga en lego.

Graag volg ik het nieuws. En als het over fictie gaat – in films, series of boeken – laat ik mij graag meeslepen in een onvoorspelbaar verhaal. Een ongemakkelijk gevoel na afloop, is in mijn ogen een ondergewaardeerd resultaat.