Marjolein Groot

Medical Content Specialist

Binnen Ariez mag ik op verschillende niveaus bijdragen aan de medische communicatie. Zo produceer ik medische content voor klanten zoals teksten en video’s en versla ik (inter)nationaal congresnieuws.

Verder vind ik het leuk om bij te dragen aan de modernisering van kennisoverdracht in de medische wetenschap. Daarom ben ik tevens onderdeel van het webteam van Ariez dat content produceert voor de websites. Ik schrijf hier over wetenschappelijk nieuws en medische ontwikkelingen voor zowel consumenten als specialisten. Eveneens verdiep ik mij in het bladmanagement van NTvAAKI. Ook vakbladen zijn nog steeds een uitstekend middel om kennis met collega’s te delen, en hier draag ik dan ook graag mijn steentje aan bij.

Specialiteiten

Vanuit mijn BSc heb ik een achtergrond in de cognitieve neurowetenschap. Het brein heb ik altijd ontzettend interessant gevonden en tijdens mijn studie heb ik daarom met veel plezier geleerd over de werking van het brein en hoe deze ons beïnvloed in ons dagelijkse gedrag. Uiteraard zijn er nog veel meer interessante processen gaande in het lichaam die van grote invloed zijn. Daarom verdiep ik ook graag in andere vakgebieden die niet per se mijn specialiteit zijn.

Ik houd ervan om nieuwe kennis op te doen en voor mij blijven mensen het meest fascinerende onderwerp wat er is. Met mijn volgende studie ben ik daarom in hetzelfde vakgebied gebleven, maar ditmaal wilde ik me ook op kennisoverdracht richten. Derhalve heb ik mijn MSc in Psychology/Brain and Cognition in Society gehaald aan de Universiteit van Amsterdam. Hier heb ik veel geleerd over wetenschapscommunicatie, alsmede een uitbreiding van mijn onderzoeksvaardigheden. Ik zet deze kennis graag in bij mijn dagelijkse werk bij Ariez!

Mediasmaak

Als een typische millennial consumeer ik mijn media vrijwel uitsluitend online. Ik hou van positieve media, of dat nu wetenschappelijke doorbraken zijn, een hilarische comedy, mooie interieurs of schattige puppy’s (voornamelijk mijn eigen pup, Mosby); ik word er blij van.

Verder ben ik actief op verschillende social media en informeer ik mezelf over allerlei onderwerpen door blogs of YouTube video’s. En nog de belangrijkste media-soort voor mij: muziek! Ik luister er graag naar, het liefste naar een mix van moderne pop en (indie) r&b, maar ook oude jazz en swing, heerlijk! Dat zet ik graag op tijdens het schrijven. Bovendien zing ik zelf erg graag en speel ik gitaar en piano in mijn vrije tijd.