Ariez

Tanja van Harn

Head Medical Affairs NL

Na mijn opleiding Medische Biologie aan de Universiteit Utrecht, heb ik het ‘traditionele pad’ van een onderzoeker gevolgd en ben ik in 2013 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Mijn promotie-onderzoek heb ik gedaan in het Nederlands Kanker Instituut, waar ik heb onderzocht hoe het verlies van Retinoblastoma (Rb)-eiwitten bijdraagt aan genomische instabiliteit. Een van de belangrijkste bevindingen was dat in afwezigheid van de Rb-eiwitten de DNA verdubbeling is verstoord, resulterend in DNA breuken.

Vervolgens ben ik, samen met mijn gezin, het avontuur aangegaan en heb ik met veel plezier 2,5 jaar in Stockholm gewoond waar ik als postdoctoraal onderzoeker werkzaam ben geweest aan het Karolinska Instituut. De focus van mijn onderzoek aldaar was het bestuderen van de functie van AmotL2 tijdens tumorgenese.

Weer terug in Nederland wilde ik andere talenten en ambities meer laten zien en heb ik besloten om een carrière-switch te maken. Begin 2016 ben ik begonnen bij Ariez, waar ik me vol overgave stort op de diverse (uitgeef)projecten.

Specialiteiten

Mijn onderzoeker ‘roots’ heb ik natuurlijk niet geheel achter me gelaten! Ik kan me helemaal vastbijten in een onderwerp en snel tot de kern komen door vast te stellen welke kennis nog ontbreekt. Naast het tot me nemen van nieuwe kennis, ga ik in mijn vrije tijd graag op pad met mijn gezin ‘om de wereld te ontdekken’. Ik vind het heerlijk om te zien dat mijn twee kinderen (ook) heel nieuwsgierig zijn en opbloeien wanneer ze tot nieuwe ontdekkingen komen.

Mediasmaak

Wanneer we niet op pad zijn, blader ik graag door diverse tijdschriften (ja, de papierenversies dus!) om inspiratie op te doen voor uitstapjes en ‘do it yourself’-projecten. Online ben ik ook regelmatig te vinden om nieuwe trends te spotten op bijvoorbeeld Pinterest. Daarnaast ben ik groot fan van Floortje Dessings reisprogramma’s en mis ik liever ook geen aflevering van Wie is de Mol?.