Het Hooikoorts Spreekuur

Wat?

Alle ins en outs over hooikoorts, uitleg over de huidpriktest en de behandeling ervan met de immuuntherapie Oralgen® in de vorm van video's. Hieraan gekoppeld ontvingen patiënten 8 nieuwsbrieven ter ondersteuning van hun therapietrouw bij het innemen van Oralgen® sublinguale druppels. Ook geven huisartsen aan welke meerwaarde deze service van Artu Biologicals Nederand voor hen heeft in de praktijk.

Merk

Oralgen®: een sublinguaal toegediende immuuntherapie (op recept) die de lichaamseigen afweer verhoogt tegen diverse soorten pollen. Voorgeschreven bij hooikoorts en allergisch astma.

Client

Artu Biologicals Nederland BV

Indicatie

Allergische rhinitis (hooikoorts)

Doelgroep

Huisartsen, praktijkassistenten en specialisten werkzaam binnen de allergie en allergisch astma

Doel

Educatie van huisartsen, praktijkassistenten en patiënten met betrekking tot de diagnostiek van allergieën, zoals hooikoorts, via uitleg op video over de Huidpriktest en kiezen van de keuze van de meest optimale therapie daarvoor. Ook informatie over het starten en uitvoeren van een behandeling van hooikoorts met immuuntherapie (Oralgen®). Tevens hoe de motivatie van de patiënten en daardoor hun therapietrouw voor de immuun-therapiekuur verhoogt kan worden via toezending van een serie nieuwsbrieven.

Resultaat

De video's zijn verspreid onder de doelgroepen en veelgebruikt. De nieuwsbrieven verhogen de motivatie en therapietrouw van patiënten om hun immuuntherapie vol te houden.