Cor Oldenburg

Publishing Manager

Als publishing manager van het Tijdschrift voor Infectieziekten (TvI) en het Tijdschrift voor Neurologie en Neurochirurgie (TNN) ben ik verantwoordelijk voor het proces rond de totstandkoming van deze tijdschriften. Het zijn tijdschriften waarmee vakmensen worden geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen, interessante casuïstiek en dat verdieping biedt in diverse onderwerpen op hun vakgebied. Op deze manier kan ik bijdragen aan kennisoverdracht die helpt bij het dagelijks werk van beroepsgroepen die levens kunnen redden.

Specialiteiten

Kennisoverdracht is voor mij een belangrijke aspect in het dagelijks leven. Het geeft voldoening om anderen te informeren en te helpen hun kennis uit te breiden. Hoewel ik met mijn studie ‘Forest and Nature Conservation’ aan Wageningen University uit een totaal andere werkveld kom, heb ik tijdens mijn studie wel vaardigheden opgedaan die mij nu helpen bij mijn werk. Mijn ervaring als redacteur bij het landelijke magazine van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) komt ook goed van pas. Verder is kennisoverdracht de kern van het werk dat ik naast mijn werk bij Ariez doe. Als speurhondeninstructeur geef ik les aan een diversiteit aan mensen en honden. Geduld en inlevingsvermogen zijn daarbij belangrijke eigenschappen.

Schrijven is een ander aspect waar ik veel waarde aan hecht. Dit is terug te vinden in mijn werkzaamheden voor de websites van Ariez en de stukken die ik in het verleden gepubliceerd heb. Zo heb ik onder meer geschreven voor het Journal of Veterinary Behavior: Clinical Applications and Research, Vakblad Natuur Bos Landschap en diverse tijdschriften op het gebied van werkhonden. Tevens ben ik co-auteur van het boek over de trainingsmethode die we hanteren bij het opleiden van speurhonden en hun geleiders.

Zo ben ik dagelijks bezig met mensen een beetje wijzer maken. Het is namelijk een goede dag als je bij het slapen gaan wijzer bent dan bij het opstaan!