Jolien Blokken

Medical Communications Manager

Nadat ik in 2013 afstudeerde als apotheker aan de KULeuven, zocht ik een grotere uitdaging dan het afleveren van geneesmiddelen. Daarom begon ik een doctoraat aan het laboratorium voor moleculaire virologie en geneesmiddelenontwikkeling. Gedurende vijf jaar deed ik daar onderzoek naar nieuwe doelwitten voor geneesmiddelen in de strijd tegen HIV en ‘mixed lineage’ leukemie. Na al die jaren tussen virussen, celculturen, proteïnen en kleine moleculen was het tijd voor iets nieuws en ging ik in juli 2019 aan de slag als medical communications manager. Zo is Ariez weer een Belg rijker! 😉

Specialiteiten
Mijn specialiteit? Waarschijnlijk moet ik hier “bakken” op antwoorden. In het weekend kan ik er echt van genieten om lekkere, zoete dingen uit mijn oven te toveren. Hoewel een simpele amandelcake altijd succes oogst bij vrienden en familie, probeer ik ook graag wat moeilijkere recepten uit. Macarons zijn bijvoorbeeld een perfecte mengeling van stipt- en nauwkeurigheid en een vrolijke dosis creativiteit!

Mediasmaak
Helaas heb ik, naast het lezen artikels in BJMO en BJH, niet veel tijd om te lezen. Op vakantie durf ik mij weleens te wagen aan een spannend boek of blader ik doorheen ‘vrouwenblaadjes’ als Flair of Libelle. Tijdens de week kreeg ik het meeste nieuws mee tijdens het luisteren naar radiozender StuBru of door het snel scrollen doorheen een online krant.