Tom Feys

Head Medical Affairs BeLux

Na een studie biomedische wetenschappen aan de Universiteit Gent bracht ik een aantal jaar door als doctoraatsmedeweker aan het centrum voor Medische Genetica van het UZ Gent. Daar onderzocht ik de moleculaire basis van Hodgkin lymfoom. Tijdens deze academische omzwerving werd mijn interesse voor hematologie en oncologie verder aangewakkerd. Op een winderige en natte dag kwam ik zo terecht in Amsterdam waar ik kennis maakte met Ariez. De mogelijkheid om het succesverhaal dat Ariez toen al was in Nederland verder uit te bouwen in België overtuigde mij snel. Ondertussen ben ik bijna 10 jaar de Belgische rots in de Ariez branding en ben ik verantwoordelijk voor de medisch inhoudelijke kant van de Belgische bladen (BJMO en BJH). Verder zorg ik voor de invulling van de vele medische projecten die we uitrollen en ben ik steevast op post bij de belangrijkste internationale hematologische en oncologische congressen

Specialiteiten

Op professioneel vlak zijn vooral oncologie, hematologie en infectieziekten mijn veld van expertise. Mijn echte passie ligt echter ver weg van de computer. Als fervent moestuinier, imker en hobbykok ben je bij mij aan het juiste adres voor de perfect gekweekte vleestomaat, een lekker potje voorjaarshoning, of een huisgemaakte sambal oelek. Als echte Belg ben ik verder ook altijd te vinden voor een gezellig café- of restaurantbezoek.

Mediasmaak

Mijn dag start steeds met een kopje espresso en het online doornemen van de belangrijkste krantenkoppen. Indien er meer tijd is, of wanneer ik onderweg ben naar één of ander congres, heb ik steevast de Standaard en de HUMO onder de arm.

Apero-time

Niets boven een frisse (Belgische) pils op een gezellig terras op een warme zomerdag. Voor mij geen zoete cocktailbrouwsels, met een lekkere whiskey-sour, of een ambachtelijk streekbiertje doe je mij veel meer plezier.