Willem van Altena

Content manager

Hoe je als echte alfa en student Geschiedenis in Leiden uiteindelijk in de medische uitgeefwereld belandt is een verhaal dat ik zelf soms ook amper kan bevatten. Ruim een kwart eeuw ben ik met veel plezier werkzaam geweest in de journalistiek. Kranten maken, interviews doen, lange lijnen uitzetten en tegelijkertijd bovenop het nieuws zitten, krappe deadlines en adrenaline: daar leefde ik voor. En toch begon het aan me te knagen: werd het niet allemaal een beetje te makkelijk, te vertrouwd? Gebeuren de beste dingen in het leven niet vlak buiten je comfort zone?

Zo kwam het dat ik in april 2018 besloot om een radicale zijsprong te maken en me aan te sluiten bij het team van Ariez. Waarom? Omdat de missie: Nederland gezonder maken mij geweldig aanspreekt. En ik daar graag op mijn manier een steentje aan bij wil dragen.

Specialiteiten

Als Project Manager houd ik me met verschillende dingen bezig, maar de grootste en ook uitdagendste klus van dit moment is het opzetten van nieuwe publieksgerichte webplatforms waarin betrouwbaar medisch en farmaceutisch nieuws op een heldere manier voor het voetlicht wordt gebracht. In een tijd van ‘fake news’ en veel ruis op social media zie ik het als essentieel om duiding aan te brengen door strikt feitelijk nieuws te plaatsen dat gecheckt en gedubbelcheckt is.

Daarnaast houd ik mij bezig met internationale projecten en schrijf ik artikelen zowel in het Nederlands als in het Engels. Dat ik daarnaast vloeiend Frans en Duits spreek, en redelijk Italiaans kan geen kwaad. Interviews maken vind ik misschien het mooiste aan het schrijversvak: ieder mens heeft een uniek en boeiend verhaal te vertellen, en ik beschouw het altijd als een geschenk als ik dat vast mag leggen en op een heldere manier met een groot publiek kan delen.

Mediasmaak

Ik lees niet zo veel als ik zou willen, en ik beken dat ik eigenlijk een her-lezer ben. Er is een rijtje boeken dat ik regelmatig opnieuw lees, en dat is net alsof ik een oude vriend terugzie na een lange afwezigheid. Ik lees ook graag kookboeken –maar nooit tijdens het koken!- en reisgidsen. Naar de bioscoop ga ik zelden, maar ik kijk wel eens naar films of series op Netflix. Scandi-noir detective thrillers zijn heerlijk om te bingewatchen op een regenachtige zondag. En verder is er niets mooiers dan een live ervaring, of het nou gaat om cabaret, toneel, opera, dans of een popconcert.