Opinions in Oncology – Longkanker

Wat?

Een gedrukte uitgave binnen de serie getiteld: Opinions in Oncologyvolledig gewijd aan de eerstelijns behandeling van niet-kleincellig longkanker. Een uitgave van 8 pagina’s bestaand uit een inleidend artikel en interviews, met toonaangevende longartsen die hierin hun visie geven op dit actuele onderwerp.

Client

Boehringer Ingelheim BV

Indicatie

Longkanker

Doelgroep

Longartsen en (medisch) oncologen in Nederland

Doel

Het informeren van oncologen en longartsen over de laatste uitkomsten van de LUX-Lung 7 studie waarin de effectiviteit van afatinib en gefitinib als eerstelijnsbehandeling voor niet-kleincellig longkanker met elkaar werd vergeleken.

Oplossing

De resultaten van de LUX-lung 7 studie worden in deze uitgave besproken waarna een tweetal experts, de longartsen Prof.dr. J. Aerts (Amphia Ziekenhuis te Breda en Erasmus MC te Rotterdam), en Prof. dr. E. Smit (Amsterdam UMC, locatie VUmc en NKI/AVL) een interpretatie geven van de uitkomsten van deze studie voor de dagelijkse klinische praktijk.

Resultaat

De ‘awareness’ voor de (hogere) effectiviteit van afatinib vergeleken met gefitinib is hierdoor sterk vergroot onder longartsen en oncologen in Nederland.