Erma van Zanten

Directeur-eigenaar & Oprichter van Ariez

Na afgestudeerd te zijn als apotheker en medisch bioloog, was mijn eerste werkterrein een apotheek in het Gooi waar ik gestart ben met het opzetten van overleg met huisartsen en intern met nascholing van apothekersassistenten en het verbeteren van de kwaliteit van de voorlichting aan patiënten.  Na afronding hiervan startte ik als medical advisor in de farmaceutische industrie waar ik vervolgens 20 jaar met veel plezier heb gewerkt in allerlei functies bij diverse firma´s, van medical advisor tot regulatory affairs manager, van artsenbezoeker tot sales manager, van productmanager tot marketing manager en van business unit manager tot new business development manager. Hierbij bewoog ik mij zowel in de marketing van consumer health (OTC) als in de marketing van specialitées. Na een korte laatste stop als directeur marketing en innovatie bij een grote medische uitgeverij, nam ik ontslag omdat ik mijn eigen toekomst wilde creëren en veel eigen ideeën wilde  laten uitkomen. In 1996 ben ik met mijn eigen bedrijf gestart vanuit mijn zolderkamer, wat inmiddels is geworden tot het Ariez wat het nu is. De naam Ariez staat voor Aries, de ram, wat mijn sterrenbeeld is. De laatste 2 letters komen uit mijn voor- en achternaam voort. In tegenstelling tot wat je wellicht denkt door de ez op het einde, zijn onze roots 100% Hollands!

Inmiddels adviseer ik ruim 26 jaar farmamarketeers op het gebied van medical marketing & digital marketing in de healthcare markt en heb ik ook talloze unieke, succesvolle projecten bedacht en begeleid. Daarbij functioneer ik graag als de ideeëngenerator voor mijn klanten en ben ik graag van de partij als het om een creatieve brainstorm gaat!

Specialiteiten

Mijn echte specialiteit? In het weekend ben ik een fervent salsadanser en dans daarbij het liefst op salsa cubana.

Tel daarbij op mijn voorliefde voor exotische cocktails om het feest compleet te maken!

Naast aan tropische muziek ben ik verslaafd aan het spotten van nieuwe trends en die omzetten in nieuwe ideeën voor het opstarten van nieuwe bedrijven en concepten. Maar niet alleen zakelijke vernieuwingen houden mij bezig. Ook alle vormen van design, kunst en creatief bezig zijn, zijn mijn levensadem, het liefst gemixt met een flinke dosis spiritualiteit en menselijke contacten.

Mediasmaak

Tijdens werkdagen of in het weekend lees ik heel traditioneel het liefst de papieren versie van het Parool inclusief het ondernemerskatern, het Noordhollands dagblad of de speciale bijlagen van de Volkskrant. Allemaal kranten die hoogwaardige content bieden. In het weekend laat ik mij graag inspireren door Pinterest, social media blogs, allerlei tijdschriften en een heerlijke latte macchiato al zittend in de zon op het terras van een Amsterdams café of lunchroom.

Hondesmaak

Tekkels natuurlijk….what else? Inmiddels is mijn tekkel Rembrandt al vele jaren mijn kameraadje en accepteert mij onvoorwaardelijk, zelfs als ik eens vergeet hem zijn avondeten te geven of uit te laten door hectiek van het bedrijf. Eigenwijs, moedig, dominant, alert, intelligent en met een hartveroverende blik waardoor ik hem meestal meer snacks toebedeel dan zou moeten. Eigenlijk heb ik hem in gedachten gebombardeerd tot de ´mascotte´ van Ariez. Ze zeggen dat de hond op de baas lijkt. Of was het andersom?