Joke Broeren

Media Consultant

Unilever was mijn eerste werkgever waar ik in zeven jaar veel heb geleerd over het bedrijfsleven. Van secretaresse tot aan ‘Public Relations’. Een heel bijzondere werkgever waar ik graag aan terugdenk. Vanwege mijn passie voor dans in brede zin ben ik fysiotherapie gaan studeren met als specialisatie ’dansblessures’. Na het afronden van deze studie heb ik twee jaar in Israël gewoond, niet in een Kibboets, maar gewoon op een kamertje in Tel Aviv. Wonen en werken zoals iedereen om de cultuur van een totaal ander land te ervaren. Een absolute aanrader!

Terug in Nederland heb ik geruime tijd als artsenbezoeker gewerkt, omdat er binnen het werkveld ‘Fysiotherapie’ een overvolle arbeidsmarkt was en stilzitten duidelijk niets voor mij is. Daarin merkte ik dat sales en marketing bij mij passen en dat ik vooral het onderhandelen met mensen om tot een win-win situatie te komen erg interessant vind. Daarna heb ik vier jaar voor uitzendbureaus gewerkt, dit was een bewuste keuze. Ik houd van uitdagingen en heb daardoor veel verschillende bedrijfsculturen leren kennen.

In samenwerking met twee grote Amerikaanse bedrijven ben ik van huis uit mijn eigen bedrijfje begonnen, hetgeen 10 jaar lang mijn voornaamste bron van inkomen was. Daardoor heb ik veel trainingen kunnen volgen in de Verenigde Staten van mensen als Bob Proctor, Les Braun, Anthony Robbins enzovoorts, trainers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat heeft voor mij een hele nieuwe wereld geopend.

Inmiddels ben ik sinds april 2016 werkzaam bij Ariez waar ik mij als een vis in het water voel. Ik ben een echt ‘mensen-mens’ en vind het dagelijks contact met de diverse klanten leuk en inspirerend. In tegenstelling tot hetgeen vaak gedacht wordt, gaat het bij ’sales’ niet in eerste instantie om de cijfers, maar om de relatie die je opbouwt met klanten, waarbij het woord ‘long-term’ voor mij voorop staat.
Ik ben verantwoordelijk voor de uitgaven NTVO en NTVH en alles rondom congressen op oncologie en hematologie gebied.

Specialiteiten

Persoonlijke ontwikkeling, mindset  en spiritualiteit ,dat is sinds jaren mijn passie. Ik verzorg soms workshops hierin: ‘Gedachten worden dingen’, ’De kracht van jouw gedachten’ en nog veel meer. Persoonlijke ontwikkeling is de motor achter al het succesvol ondernemen.

Ik ben een ‘out of the box’ denker met een grote nieuwsgierigheid en brede belangstelling voor veel verschillende onderwerpen in het leven. Uiteraard komt mij dat goed van pas in mijn huidige functie.

Mediasmaak

Heel divers. Maar vooral TV-programma’s zoals: ‘RTL late night’, ‘Wie is de Mol’ en documentaires, vind ik leuk en interessant. Alhoewel ik graag boeken lees (persoonlijke ontwikkeling, waargebeurde verhalen), kom ik daarnaast (als moeder van twee tienerdochters) nauwelijks toe aan ander interessant leesvoer.