Wandana Nanhoe

Medical Communications Manager

Ik heb de studie biomedische wetenschappen in Nijmegen afgerond. Als specialisatie koos ik tijdens mijn Master voor de afstudeerrichting Bewegingswetenschappen. Tijdens mijn afstudeerstage deed ik onderzoek naar loop- en balansproblemen bij patiënten met de ziekte van Parkinson. Uiteindelijk ben ik in 2013 op dit onderwerp gepromoveerd, deels in het Radboudumc in Nijmegen en deels in Universitätsspital Basel in Zwitserland. Het belangrijkste vond ik dat er daadwerkelijk wat werd gedaan met mijn onderzoek, want dat wilde ik uiteindelijk: de zorg verbeteren. Met behulp van mijn onderzoeksresultaten heb ik onder andere een e-learning ontwikkeld, die fysiotherapeuten en geriaters hielp om loopproblemen bij parkinsonpatiënten beter te kunnen herkennen en behandelen. Dat maakte voor mij de jaren van hard werken meer dan de moeite waard.

Specialiteiten

Mijn doel is om de brug te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en daadwerkelijke toepassingen in de klinische praktijk, om zo de zorg voor patiënten te kunnen verbeteren. Een groot deel hiervan zit in de medische communicatie. Al tijdens mijn promotieonderzoek merkte ik dat ik een passie had voor schrijven. Als medical writer heb ik geleerd om te schrijven voor verschillende doelgroepen. Door congresverslagen te schrijven, zorg ik ervoor dat het nieuws wat op congressen wordt gedeeld ook bij de artsen in de praktijk terecht komt. Door interviews te houden met verschillende artsen, geef ik hen een platform om hun best practices te delen, zodat andere zorgverleners daar ook van kunnen leren. Al met al hoop ik op deze manier mijn schriftelijke steentje bij te dragen aan het verder verbeteren van de zorg. Ik vind het leuk dat mijn werk bij Ariez geen enkele dag hetzelfde is, dat ik me kan verdiepen in zeer diverse onderwerpen en dat ik ontzettend veel zorgverleners en ondernemers spreek die dezelfde doelstelling als ik hebben.

Mediasmaak

Als moeder van 3 jonge kinderen lees ik thuis veel voor uit kinderboeken. Mijn kinderen zijn net zo dol op lezen als ikzelf toen ik nog kind was. Ons maandelijkse uitje naar de Bieb vinden ze dan ook altijd geweldig! Aan literatuur voor mezelf kom ik niet echt meer toe. Ik lees vooral online blogs van andere mama’s, die in dezelfde levensfase zitten als ik. Het is altijd leuk om herkenbare situaties terug te lezen en te leren van hoe anderen hiermee omgaan. Op TV kijk ik graag naar ouderwetse sitcoms, Grey’s Anatomy en af en toe een goede film. Daarnaast houd ik van lekker koken of bakken in de keuken. Samen met mijn meiden zit ik dan ook vaak met mijn neus in de kookboeken om vervolgens zelf aan de slag te gaan.