Echte meesters

Wat?

Corporate advertentie campagne

Merk

Het Nederlands Tijdschrift voor Hematologie (NTvH): nascholingstijdschrift voor hematologen in Nederland en tevens verenigingstijdschrift van de NVVH en HOVON.

Client

Ariez BV

Indicatie

Alle hematologische aandoeningen

Doelgroep

Hematologen (versie A) en farmamarketeers binnen de Hematologie (versie B)

Doel

Versie A (naar artsen): Het werven van meer abonnees/lezers onder de doelgroep hematologen en hemato-oncologen en diegenen in opleiding hiervoor.

Versie B (naar farmamarketeers): advertentieacquisitie voor het tijdschrift NTVH met als lezersdoelgroep hematologen.

Oplossing

Ariez ontwikkelde een advertentie, met de anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, geschilderd door Rembrandt van Rijn in 1632, centraal. Dit schilderij staat hierbij symbool voor de gretigheid van specialisten om te leren en medische problemen te ontrafelen. Eveneens suggereert de uitstraling van de advertentie dat het Tijdschrift voor Hematologie (NTvH) een lange historie heeft, vergelijkbaar met de Anatomische les, en daarom authentieke informatie levert die eveneens zeer betrouwbaar is. De advertentie header luidt: ´Echte meesters lezen het Nederlands Tijdschrift voor Hematologie´.

Als vervolg hierop kwam er een variant gericht op farmaceutische bedrijven voor het aantrekken van advertenties van sponsors in het NTvH met header: ‘Echte marketing meesters adverteren in het Tijdschrift voor Hematologie’.

Resultaat

De campagne voor het werven van abonnees werd zeer goed ontvangen door de medisch specialisten. Het aantal abonnees nam fors toe over een periode van enkele maanden. Door de acquisitiecampagne voor sponsors uit farma steeg het aantal adverteerders in het tijdschrift met 35% binnen 1 jaar tijd.