Humira®

Wat?

Introductie campagne voor Humira®, door middel van een advertentiecampagne, patiënten-nieuwsbrief, verpleegsters info-kit, patiënten info-kit, detail aid voor buitendienst, een educatieve CD voor patiënten met informatie over Humira® en een filmpje met toedieningsinstructies.

Merk

Humira® : een Tumor Necrose Factor (TNF) blokker (toediening via subcutane injecties via een voorgevulde spuit of auto-injector)

Client

AbbVie BV

Indicatie

Rheumatoïde artritis

Doelgroep

Internisten, in het bijzonder reumatologen

Doel

AbbVie BV vroeg Ariez om de introductiecampagne te verzorgen voor Humira®, met bijbehorende point of sales materialen en diverse educatieve materialen voor medische professionals en patiënten voor de indicatie reumatoïde artritis in Nederland.

Oplossing

Ariez ontwikkelde een advertentiecampagne, een DM campagne, een detail aid voor de buitendienst, een educatieve informatie kit voor verpleegkundigen, een informatiekit voor patiënten, een patiënten instructie-CD met filmpjes over hoe Humira® moet worden toegediend, patiënten nieuwsbrieven, brochures, doseringskaartjes en overige materialen voor gebruik op de AbbVie stand tijdens medische congressen.

Resultaat

Een succesvolle introductie van Humira®  in Nederland met een snelle marktopname van het merk. De activiteiten leidden tot een hoog prescriptieaandeel en een continue groei van nieuwe patiënten. Specialisten, verpleegkundigen en patiënten werden snel en effectief geïnformeerd over het nieuwe geneesmiddel, het gebruik ervan en de voordelen van Humira® bij reumatoïde artritis.